Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@10:55:26 GMT

ترس و امید پزشک در روزهایی به نام کرونا

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۷۴۹۹

ترس و امید پزشک در روزهایی به نام کرونا

ایسنا/خراسان جنوبی پزشک حاذق دوران کرونا از تجربه‌های سخت درمان بیماران کرونایی و خوشحالی بی حد از تاسیس کانون هموفیلی در استان می‌گوید.

آقای دکتر من کی خوب می‌شوم؟ آقای دکتر کی مرخص می‌شوم؟ خانواده‌ام مبتلا می‌شوند؟ چرا باید من درگیر شوم؟ می‌شود زودتر از بیمارستان بروم؟ ..... اینها و نمونه اینها سوالات بی حدی است که بیماران کرونایی در بخش کرونای بیمارستان دائما می‌پرسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محیطی پر تنش و اضطراب که تا واردش نشوی و چند روری را در هوایش تنفس نکنی نمی‌دانی چیست.

بخش عفونی همان مهم‌ترین بخش هر بیمارستان این دو سال و اندی کرونا که حال روزهای بهتری را در مواجهه با سال اول می‌گذراند و از آن روزهای پر از دلهره و بی تجربه فاصله گرفته است. حال این بخش از آن بی تجربه بودن در ابتدای کرونا فاصله گرفته و این مدیون تلاش شبانه روزی، خوابیدن‌ با لباس‌های سخت کار  در محیط بیمارستان و ادامه هرچند سخت مسیر درمان توسط پزشکان است.

او همیشه در صفحه شخصی‌اش از امید در روزهای سخت نبرد با کرونا می‌گوید؛ از راهکارهای مقابله با آن، چگونگی زیستن با آن و همچنین سرزندگی‌ای که نباید در دل مردم بمیرد.

تجربه درمان یک اپیدمی سخت با کمبود پزشک

مسعود ضیایی، پزشک شناخته شده دوران کرونا در خراسان جنوبی و رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند است که به بهانه روز پزشک به سراغش رفتیم. وی که به رسم این دو سال مشغول درمان بیماران کرونایی در مطب و محیط بیمارستان است، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در بهمن ماه  سال ۱۳۶۵ وارد دانشگاه علوم پزشکی شده و در سال ۱۳۷۳ فارغ التحصیل عمومی شدم.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۶ تخصص عفونی خود را از دانشگاه مشهد آغاز کرده و سال ۱۳۸۰ فارغ التحصیل شده و به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عزیمت کردم، اظهار کرد: نمی‌دانستم تلاش در رشته تخصصی عفونی مرا روری به پزشک حوزه کرونا تبدیل خواهد کرد، اما خوشحالم که در درمان مهم‌ترین بیماری حال حاضر دنیا سهمی دارم.

ضیایی ادامه داد: در ابتدای شیوع کرونا، که بخش عفونی دانشگاه باید کنترل آن را به دست می‌گرفت با کمبود نیرو مواجه بودیم؛ به گونه‌ای که تنها با جهار پزشک متخصص عفونی به درمان پرداختیم چراکه بسیاری از پزشکان طرحی از استان رفتند و در حیقت خط مقدم کرونا با کمبود پزشک مواجه شد.

وی افزود: کمبود تعداد پزشکان باعث شده که توان آن‌ها کاهش یافته و یا از نظر جسمی و روحی خسته شوند، اما با تمام این موارد هیچ گاه ندیدم پزشکی در بیمارستان بیرجند از تلاش خود برای درمان کرونا دست بکشد؛ در واقع پزشکان متعهد معتقدند زخم‌های ناشی از استفاده بیش از حد ماسک برای درمان کرونایی‌ها بهبود می‌یابد، اما زخم عدم توجه به توصیه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی بهبود نمی‌یابد.

روحیه‌دهی به بیماران

ضیایی، که خود به علت مواجهه رودر رو با کرونایی‌ها چندین بار به کرونا مبتلا شده، ادامه داد: در حوزه بیماران کرونا، امری که بسیار دیده می‌شود نگرانی این بیماران، ضعف، خستگی، فشار بر خانواده بیمار و نگرانی از پیشرفت بیماری است که همه این موارد ذهن پزشک و بیماران را درگیر می‌کند.

متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: همواره سعی کرده‌ام در آن شرایط پر از نگرانی و تشویش به ایجاد حس خوشحالی در بیماران کمک کنم چراکه روحیه اولین امری است که در بهبود بیماری موثر است؛ در واقع وظیفه پزشک خط مقدم کرونا ایجاد محیط صمیمی و نزدیک با بیمار برای دوری از نگرانی است چراکه بیماران کرونا به دلیل موارد انتقال، همواره تنها هستند و پزشک باید سعی کند این هجمه تنهایی را از آنان بگیرد.

وی ادامه داد: شاهد دیدن افرادی بودم که با درگیری ۱۰۰ درصدی ریه، اکسیژن پایین و امید کم با لطف خداوند، تلاش فراوان و روحیه دهی همکاران، توانستند از این بیماری سخت نجات پیدا کرده و بهبود یابند و از طرفی افرادی بودند که شیوه نامه‌ها را جدی نگرفته و با عدم واکسیناسیون جان خود را از دست دادند.

ضیایی بیان کرد: مهم‌ترین راهکاری که مردم می‌توانند در کنترل بیماری کرونا انجام دهند؛ رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و واکسیناسیون است و از طرفی عاملی که به ما امید، انگیزه و آرامشی بی‌نهایت می‌داد کمکی بود که به هم وطنان می‌کردیم مخصوصاً در سال‌های اول که ترس و وحشت شدیدی بر جامعه حاکم بود و مرگ بر کسانی که مبتلا شده بودند سایه انداخته بود، در چنین وضعیتی کمک به روند درمان و بهبودی بیماران باعث شادی می‌شد.

کمک به بیماران هموفیلی

این استاد تمام دانشگاه که مسئول کانون هموفیلی خراسان‌جنوبی نیز است، بیان کرد: پایان نامه‌ام در مورد بیماران هموفیلی بود و چون شاهد این بودم که این بیماران برای درمان به شهرهایی مانند مشهد عزیمت می‌کنند تصمیم گرفتم کاری ماندگار در این حوزه انجام دهم؛ در آن زمان کانون هموفیلی در استان وجود نداشت.

ضیایی ادامه داد: بنابراین کانون هموفیلی خراسان جنوبی با هدف حمایت از این بیماران در استان راه اندازی شد و در حال حاضر بیش از ۱۷۵ بیمار تحت حمایت کانون هموفیلی در استان وجود دارد و امیدوارم بتوانیم با حمایت‌ها دنیا را مکان زیباتری برای زندگی این افراد کنیم.

وی با بیان اینکه طبیعی است که من به عنوان یک پزشک از بهبود بیماران خوشحال و از عدم رعایت توصیه‌ها که بیماری و حتی مرگ بسیاری از افراد را در پی دارد بسیار نگران می‌شوم، تصریح کرد: در سال‌های شیوع کرونا، بسیاری از همکارانم در جبهه مقابله با کرونا را به دلیل عدم توجه برخی از افراد به پروتکل‌های بهداشتی از دست دادیم اما همچنان ادامه می‌دهیم.

ضیایی با بیان اینکه امیدوارم مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی به اخلاق پایبند بوده و برای پایداری و قوت کادر درمان دعا کنند، یادآور شد: هر فردی باید تلاش کند در حد مسئولیت و توانش تحفه و امر ارزشمندی را به آیندگان هدیه دهد؛ تحفه پزشک هم سلامتی است که در این شرایط با همراهی مردم محقق می‌شود.

صحبت که به اینجا می‌رسد لباس مخصوص درمان کرونایی را برمی‌دارد، ماسک بزرگی را برچهره زده، عینک مخصوص را بر چشمانش می‌گذارد و راهی بخش عفونی می‌شود...

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پزشک دانشگاه علوم پزشكي کرونا هموفيلي بيماران خاص بیماران کرونا کانون هموفیلی خراسان جنوبی بخش عفونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی

مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچکدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد